Itsepuolustusvinkkejä:  Kuristusotteesta vapautuminen

Itsepuolustusvinkkimme on tilanteeseen, missä uhri on päätynyt maahan selälleen ja hyökkääjä kuristaa uhria sivulta molemmin käsin. Tekijän tarkoitus on raiskata tai pahoinpidellä. Uhrin toiminnan tulee olla nopeaa ja aggressiivista ja tarkoitus on selvitä väkivaltatilanteesta mahdollisimman pienillä vahingoilla. Uhrin ensimmäinen tavoite on saada happea tilanteessa.


Itsepuolustusvinkkimme on tilanteeseen, missä uhri on päätynyt maahan selälleen ja hyökkääjä kuristaa uhria sivulta molemmin käsin. Tekijän tarkoitus on raiskata tai pahoinpidellä. Uhrin toiminnan tulee olla nopeaa ja aggressiivista ja tarkoitus on selvitä väkivaltatilanteesta mahdollisimman pienillä vahingoilla.


Uhrin ensimmäinen tavoite on saada happea tilanteessa. Uhri vetää siis hyökkääjästä kauemmalla kädellään hyökkääjän käden pois kaulaltaan ja työntää hyökkäjän puoleisilla sormillaan hyökkääjää kaulakuopasta, pitääkseen hyökkääjän loitolla.
Seuraavaksi uhri työntää hyökkääjän puoleisen polvensa pystyyn hyökkääjän rintaa vasten ja nostaa lantionsa ylös pitäen edelleen kummallakin kädellään hyökkääjän kädestä kiinni.
Sitten uhri jatkaa hyökkääjän kiinnipitämistä, kunnes saa potkaistua hyökkääjästä kauemmalla jalallaan hyökkääjän kumoon.


Lopuksi uhri nousee jaloilleen ja poistuu paikalta!