Milloin parisuhteessasi on vakavan vaaran merkkejä?

Jos vastaat yhteenkin seuraavista kysymyksistä kyllä, olet vakavassa vaarassa suhteessasi. Ryhdy toimenpiteisiin! Tuntuuko sinusta, että olet vaarassa? Rajoitetaanko ystävä- ja sukulaispiiriäsi?

Itsepuolustusvinkkejä: Kuristusotteesta vapautuminen

Uhrin toiminnan tulee olla nopeaa ja aggressiivista ja tarkoitus on selvitä väkivaltatilanteesta mahdollisimman pienillä vahingoilla.

Onko lyöminen milloinkaan sallittua?


Tunnetko voimatonta avuttomuutta aggressiivisesti käyttäytyvän henkilön edessä? Pelkäätkö? Lamaannutko? Teetkö kaikkesi konfliktien välttämiseksi, jopa oman ja lasten edun uhraten?

Haluatko eroon uhrin roolista?

Oletko liian lempeä? Jopa äärimmäisyyteen asti? Äärimmäisen lempeä on ollut henkisesti hylätty lapsi. Onko sinusta nähty vain ulkoinen olemus ja suoritukset, ei sisäistä tunnemaailmaa?

Lue lisää >>

Naisten Linjan Selviytyjän käsikirja - Väkivaltaa kokeneiden naisten opas

Käsissäsi on väkivaltaa kokeneille naisille tarkoitettu käsikirja. Haluamme antaa sinulle keinoja, miten voit päästä ulos väkivallan kierteestä.

Tukinaisen Raiskatun Akuuttiapu -opas

- opas on suunnattu seksuaalisen väkivallan uhreille ja terveydenhuollon henkilöstölle, joka kohtaa työssään seksuaalisen väkivallan ja/ tai hyväksikäytön uhreja.

Naisten Linjan Opas väkivallan kohteen läheisille

Tässä oppaassa vastaamme niihin kysymyksiin, joita väkivaltaa kokeneiden naisten läheiset ovat esittäneet ottaessaan yhteyttä Naisten Linjalle.

Ohjeet väkivallan uhkaa sisältävään lasten vaihto -tilanteeseen naislukijalle


Nämä ohjeet on tarkoitettu kaikkiin erityyppisiin uhkatilanteisiin, esimerkiksi lasten vaihto sisä- ja ulkotiloissa uhkaavasti käyttäytyvän henkilön kanssa sekä neuvottelutilanteet uhkaavasti käyttäytyvän henkilön kanssa. Huomaathan että nämä ohjeet ovat vain muistilista.


Lue lisää >>