Keskustelu

ihminenmillaisia apuja ja kokemuksia?28.3.2013 22:58
millaisia kokemuksia teillä on jussi työstä yms ? olen kuullut että niistä ei juuri ole apua ja että poliisissakin sanotaan että miehet käyvät siellä muutaman kerran ja jatkavat samaan malliin ?


täälläkään sivuilla ei ole mitään siitä että jos lähtee väkivaltaisen miehen luota niin kuka ihan oikeasti turvaa lapsen ja äidin elämän sen jälkeen ? kuka pitää huolta siitä että lapsella on turvallista kun tapaa isäänsä sillä näinhän suomessa on pakko tehdä. ei ole väliä sillä mitä isä tekee vaan tapaamiset ovat pakollisia uhkasakonkin nimissä.

näistä asioista haluaisin konkreettista tietoa.

AngryBRe: millaisia apuja ja kokemuksia?3.5.2013 17:06
Valitettavasti kukaan ei turvaa lasta väkivaltaisen yhteishuoltajan luona. Näin se menee nykypäivän Suomessa. Vrt. Helsingin pikkuprinsessan surma. Ei voi kuin ihmetellä.

LähivanhempiRe: millaisia apuja ja kokemuksia?14.5.2014 10:44
Ainoa tapa suojella lasta lapsen väkivaltaiselta ns. biologiselta isältä (isäksi en voisi kutsua ketään lapsiaan vahingoittavaa miestä, koska isä tarkoittaa minulle lapsiaan ehdoitta rakastavaa ja heistä huolehtivaa miestä) on muuttaa niin kauas tästä väkivaltaisesta etäisästä, että tapaamiset järjestetään valvottuina teidän paikkakunnallanne.

Jos tapaamiset muutettaisiin teidän paikkakunnalla valvomattomiksi ja lapsi kärsisi niissä ja kertoisi tapahtumista eikä häntä uskottaisi tai jos valvomattomia tapaamisia ei lopetettaisi, vaikka lapsi pelkää niihin mennä ja oireilee pelon vuoksi vakavasti henkisesti ja fyysisesti (viranomaisten ohjeiden mukaisesti ne tulee tuolloin lopettaa, joten en tiedä, että tapahtuuko näin vielä Suomessa) niin ainoa mahdollisuus on muuttaa lapsen kanssa vielä kauemmas Suomessa tai ulkomaille. Monessa maassa se lastensuojelukin toimii paremmin kuin Suomessa.

Jos on yhteishuoltajuus lapsia vahingoittavan isän kanssa (huom. kaikki kirjoittamani pätee samoin myös, jos isä on lähivanhempi, koska äiti on pahoinpidellyt lapsia) niin silloinkin saa muuttaa töiden ja opintojen perässä (myös tukiverkoston vuoksi ym. syistä) joita löytyy joka kaupungista. Pitkän välimatkan ja vanhempien riitaisuuden vuoksi lähivanhempi voi hakea tuolloin myös yksinhuoltajuutta.

En usko, että yksikään lähihuoltaja jättäisi kaikki ystävänsä ja sukulaiset (jotka auttavat myös esim. lasten hoidossa aina tarvittaessa), kotinsa ja työpaikkansa ja muuttaisi niin kauas kaikista rakkaista, ettei heitä voi nähdä kuin enintään kerran vuodessa, paikkakunnalle, josta hän ei tunne ketään ja jossa ei ole töitä. Lapsellekin läheisten menetys voi olla rankkaa, joten hyvin harva tekee noin. Kuitenkin he joiden lapsi on etävanhemman vuoksi todellisessa, suuressa vaarassa, tekevät kuitenkin niin ja aivan kaiken mahdollisen, jotta lapsi on turvassa ja saa elää onnellisena ilman pelkoa ja väkivaltaa. Useimmiten tällaisissa tilanteissa myös äiti pelkää lapsen biologista isää ja muutto on hänenkin terveyden ja hyvinvoinnin vuoksi pakollista. Usein lähivanhemman ja lasten muuttoa toiseen kaupunkiin vastustaneet ovat näitä lapsia vahingoittaneita etäisiä ja etä-äitejä. Näitä ovat myös nimeltä mainitsemattomat miehet, jotka ovat julkisesti valittaneet lastensuojeluviranomaisten ja oikeuslaitoksien päätöksistä turvata lasten turvallisuus ja hyvinvointi asettamalla tapaamiset valvotuiksi. Muistakaa, että etävanhemmalla ei ole lainkaan oikeuksia lapseen. Ainoastaan lapsella on oikeus tavata HALUTESSAAN etävanhempaa. LAPSEN EI OLE PAKKO TAVATA HEITÄ, JOS HE EIVÄT ESIM. PELON VUOKSI HALUA!

Ei tapaamisoikeutta?Re: millaisia apuja ja kokemuksia?25.4.2016 15:42
Jo se, että väkivaltainen aikuinen vanhempi haluaa auttaa ja suojella lasta pysymällä poissa todistaa lapsen isän tahtovan lapsen pysyä terveenä. Isää myös aikuisella ei ole velvollisuutta tavata. Ei kuren lapsellakaan.

MuutosRe: millaisia apuja ja kokemuksia?4.8.2016 20:59
Itse olen juuri aloittanut Jussi Työn piirissä asiakkaana. Minulle on ainakin ensimmäiset kerrat olleet todella mieltä avartavia kokemuksia.
Hakeuduin Jussi työn piiriin, koska meille on tulossa avioero ja olen ollut TODELLA ilkeä vaimoani kohtaan. En ole varsinaista fyysistä väkivaltaa tehnyt mutta henkistä väkivaltaa todella paljon. Olen ollut aivan sairaan sulkeutunut, enkä ole tunteistani puhunut. Olen jostain ihmeen syystä osoittanut rakkauteni vihana.
Jussi työn tekijä kohtasi minut sellaisena kuin olen ja se jollain ihmeen tavalla pudotti kaikki itse rakentamat muurini samantien.
Olen "parantumisen" alussa mutta kannustus, jonka Jussi Työn kautta saan on sellainen asia, että tämän tien katson loppuun. Tämä voi EHKÄ pelastaa liittoni mutta minut se pelastaa varmasti. Olen sen päättänyt.
Olen ollut PIINKOVA MIES, tai ainakin niin luulin :) Se on ihmeellistä miten ihminen ei osaa yksinkertaisia asioita tajuta.
Olen kiitollinen heidän avustaan jo ensimetreille. KIITOS!
Suosittelen Jussi työtä kaikille miehille joilla on ongelmia väkivallan, henkisen tai fyysisen kanssa. Kait heiltä apua saa muutenkin hankaliin tilanteisiin suhteessa/perhe-elämässä....
Asia, jonka opin jo ensikerralla: Mies saa näyttää tunteensa, sitä ei tarvitse hävetä.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: