Keskustelu

tsunamiTappelin teinin kanssa tietokoneesta5.3.2013 8:08
Olen väkivaltainen äiti. Sain asian ulos itsestäni seitsemän vuotta sitten, kun kävin masennuksen takia psykoterapiassa. Sen jälkeen kun asiaa oli käsitelty, pystyin puhumaan siitä lasteni kanssa. Sain anteeksi, vaikka itselleni en pysty antamaan käytöstäni anteeksi koskaan. Vauriot näen selvimmin vanhimmassa lapsessani, joka pienenä joutui säännöllisin välein näkemään raivoavan äidin, joka jakeli läpsyjä ja luunappeja milloin mistäkin syystä.

Vuodet ovat menneet tuon jälkeen melko rauhallisesti. Nyt keskimmäinen lapseni on murrosikäinen. Olimme lähdössä lomalle, kun huomasimme kotiin jäävän teinin avaavan tietokoneen. Oli sovittu, ettei siihen kosketa (pitkä tarina ja monta syytä). Hermostuin totaalisesti tästä tietoisesta lupauksen rikkomisesta, ja yritin viedä tietokoneen pois. Kävi ilmi, että teinimme oli ruuvannut tietokoneen kopan kiinni alustaansa niin, ettei sitä voinut ottaa pois. Aloin ruuvaamaan tietokonetta irti, ja teini päätti vastustaa tätä aktiivisesti. Hän työnsi jalkansa ruuvimeisselin eteen, ja minä tökin sillä jalan pois tieltäni. Hän yritti myös väkisin laittaa koneen sivupleksin paikalleen, etten pystyisi aiettani toteuttamaan. Minä otin sen hänen käsistään ja kumautin sillä häntä otsaan. Tässä vaiheessa mieheni tuli tilanteeseen, ja tietokone jäi sinnikkäästä vastustuksestani ja huudostani huolimatta paikoilleen. MIeheni lupasi myydä tietokoneen loman päätyttyä. Veikkaan ettei niin käy, vaan teini saa neuvoteltua asiaan jonkun ratkaisun.

En ole vielä pystynyt puhumaan lapseni kanssa. En pysty käsittämään, että hän teki tietoisesti vastoin sopimustamme. Oma käytökseni tilanteessa kauhistuttaa minua. Viitteitä oman käytöksen kärjistymiseen on ollut viime aikoina muitakin, mutta ei mitään näin vakavaa. Tarvitsen apua, mutta en itse oikein tiedä, mihin kaikkeen. Ja se kaikkein isoin ksymys, kuinka lapseni saavat apua? He vähättelevät tätä, eivätkä myönnä, että kyseessä olisi vakava ongelma. Ymmärrän oman lapsuuteni kautta, millaista häpeää vanhemman lyönti aiheuttaa. Onko kyse siitä?

AngryBRe: Tappelin teinin kanssa tietokoneesta19.5.2013 18:34
Paljon voimia sinulle! Murrosikäinen saattaa todellakin "painella vanhemman nappeja" aivan äärimmäiseen raivoon asti. Käsiksi ei kuitenkaan saa käydä. Esimerkiksi Maria instituutista voi saada apua omaan väkivaltaiseen käytökseen ja ehkä myös eväitä teinin kanssa kekustelemiseen.

Lapset varmaankin tuntevat häpeää ja ovat myös lojaaleja vanhemmileen.

Todella hienoa että sinä olet kuitenkin nyt ryhtynyt puhumaan asiasta! Hae apua, ja parempaa on varmasti luvassa!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: