Keskustelu

kahdesti eronnutMitä kerrotte lapsellenne eron syyksi?10.6.2011 0:03
Olen ollut pitkäaikaisessa suhteessa (6vuotta) väkivaltaisen miehen kanssa. Väkivalta ei ole koskaan kohdistunut lapsiini, koska mies haastaa riitaa vain ollessamme kaksin. (Lapset eivät ole tämän kyseisen miehen joten siksi olemme viikonloput aina kaksin)
Lapsille tästä miehestä on tullut tärkeä ja yhdessä ollessamme mies onkin ihan ok. Kuitenkin viikonloppuriidat ja hänen juomisensa ovat vetäneet minut aivan reunalle.
Onko kellään muulla vastaavaa tilannetta ja miten olette selittäneet eron syyn lapsille?

Lux aeternaRe: Mitä kerrotte lapsellenne eron syyksi?11.6.2011 22:59
Hienoa, että olet rohkeasti kertonut tilanteestasi.

Ero ei ole koskaan helppo, mutta voi olla monesti myös helpottavaa. Lapsillekin.Lapset vaistoavat perheessä olevat ristiriidat ja epäkohdat, vaikka et niistä olisi koskaan lapsille puhunutkaan. Vaikkakaan he eivät olisi joutuneet näkemään riitojanne ja väkivaltaisuuksia.

Kuten itse toteat, koet olevasi ns. reunalla.Luulenpa, että lapset eivät varmasti ole voineet olla huomaamatta mielialaasi tai niitä tunnelmia, joissa viikonloppua odotellaan tai joissa niistä on selvitty.Siksi en ajattelisi, että samoissa tunnelmissa on hyvä jatkaa vaikka väkivaltaisuudet eivät kohdistu lapsiisi.

Sinun on myös ymmärrettävä se, että sinulla on oikeus fyysiseen koskemattomuuteen, joten yksikin sinuun kohdistunut väkivaltaisuus on liikaa. Kuudessa vuodessa olet varmasti huomannut itsekin, että sama kaava toistuu yhä uudelleen ja uudelleen. On varmasti aika tarttua ns.härkää sarvista ja muuttaa elämänsä suuntaa. Meillä ei ole kuin se yksi ainoa elämä!

Eihän ero estä taapaamasta lapsia, jos miehestä on muodostunut lapsillesi tärkeä ihminen. Positiivisesti voi kertoa lapsille, että vaikka ei enää samassa asunnossa asuta, ei muiden asioden tarvitse muuttua. Miehelle kuitenkin tekisin selväksi, että tapaamisten ehto on alkoholittomuus tapaamisten aikana ja väkivallan suhteen nolla toleranssi.

Asumuserossa miehellä on myös aikaa miettiä, mitkä ovatkaan elämässä niitä tärkeimpiä asioita. Niin väkivallan uhri kuin väkivallan tekijäkin tarvitsevat apua. Väkivaltaisen käytöksen voi muuttaa ja siihen on saatavilla ammattilaisten tuki. Niinkuin myös liialliseen juomiseen. Mutta haluan silti muistuttaa, että ammattilaisten apu on paras apu näissä tilanteissa. Sinun ei tarvitse uhrautua. Ole siis rohkea, että sinä uhrina saat itsellesi sinun kaipaamasi avun.

Itse elin pitkässä väkivaltaisessa suhteessa kahdeksan vuotta. Tästä suhteesta minulla on yksi lapsi. Lapseni ei joutunut väkivallan kohteeksi, mutta joutui jo pienestä vauvasta näkemään väkivaltaa. Huomasin myös sen, että lapseni todella vaistosi pelkoni ja hermostuneisuuteni, jos jonkin asian vuoksi pelkäsin ja jännitin. Monesti hän sanoikin:"Äiti, ei mennä kotiin."

Kadun sitä, että uhrasin kahdeksan vuotta tähän väkivaltaiseen suhteeseen. Sinä päivänä kun erosin, tuntui se niin helpottavalta. Tuntui kuin olisi ollut helpompi hengittää. Sanonkin aina, että se päivä oli yksi elämäni parhaimpia päiviä.

Erostani keskustelin neuvolan ja lapseni päiväkodin kanssa. Sovimme, että jos lapsellani on tarve keskustella erosta, on tuttuja ja turvallisia aikuisia lähellä, joiden kanssa voi jakaa omia tuntemuksiaan.

Lapseni viesti oli neuvolassa, että häntä ei ero ollut haitannut, koska nyt äiti ja isä eivät riitele enää.

AnniRe: Mitä kerrotte lapsellenne eron syyksi?17.6.2011 21:12
Hieno vastaus Lux aeterna. Enpä osaisi itse paremmin sanoa!
Voimia kahdesti eronnut!

kahdesti eronnutRe: Mitä kerrotte lapsellenne eron syyksi?14.7.2011 9:52
Kiitos vastauksista. Mietintämyssy päähän.

Be Ne Lux Ignatius De ForteRe: Mitä kerrotte lapsellenne eron syyksi?25.4.2016 14:35
Sanoista tekoihin!

Jankuttaminen eroamisesta ei ratkaise mitään. Asian pitkittäminen, sen lykkääminen tai sen jahkaaminen eivät paranna oloja kotona.

Avioeron hakeminen kestää 6 kk. Harkinnan 3-6 kk jälkeen ölet vapaa jatkamaan elämää. Tärkeintä on saada lasset, yämän palstan huollettavat alaikäiset parempaan kotiin ja mahdollisesti jopa huostaanotetuiksi lasten sosiaalisten taitojen tukemiseksi ja paremman aikuisuuden puolesta.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: