EpätoivoinenLastani vieraannutetaan25.7.2011 23:49
Etähuoltaja mustamaalaa massiivisesti minua lapsille ja kyseenalaistaa kaikin tavoin vanhemman auktoriteettini. Lapset ahdistuvat ja oireilevat. Asia ei tunnu kuuluvan kenellekään viranomaiselle, eikä se kiinnosta ketään. Lasten kasvu, kehitys ja jopa mielenterveys tuntuu kuitenkin olevan vaarassa. Mitä teen?

Samassa veneessäRe: Lastani vieraannutetaan26.7.2011 10:45
Tässä kirjassa pitäisi olla konkreettisia ohjeita vanhemmalle:

-t-Re: Lastani vieraannutetaan26.7.2011 10:59
Pahinta lapselle, on joutua kahden toisiaan haukkuvan vanhemman väliin. Kyllä lapselle teot merkitsevät enemmän kuin sanat. Ainakin viimekädessä.

Suosittelisin näyttämään lapselle omilla teoillasi, että olet hänen kunnioituksensa, ja luottamuksensa arvoinen. Ei kannata aliarvioida lapsen omaa harkintakykyä.
Jos et itse lähde paskanjauhanta-leikkiin mukaan, jää lapselle ainakin yksi vanhempi, jonka luona saa olla rauhassa lapsi.

EpätoivoinenRe: Lastani vieraannutetaan26.7.2011 14:17
Noin juuri olen tehnytkin. On kuitenkin aivan kamalaa kuulla sairaita, aikuismaisia syytöksiä lapsen suusta. Lapset tuntuvat välillä elävän voimakkaasti aivan toisessa todellisuudesta. En osaa edes keskustella puheistaan, väitteet ovat niin poskettomia. Lapsi saattaa väittää mm. että "manipuoloin" häntä - eihän lapsen maailmaan edes kuulu tuollainen termi ja tuskin tietää edes mitä se tarkoittaa. Niinpä vaikenen ja outoudet saavat vain lisää tilaa. On vaikea edes kertoa kuinka ahdistavaa tämä on.

ILA:n jäsenRe: Lastani vieraannutetaan7.4.2013 13:17
Liity Isät lastenasialla ry:n http://www.isätlastenasialla.fi/ jäseneksi, saat tietoa ja vertaistukea. Voit myös osallistua tämän ongelman kitkemispyrkimyksiin jos aikasi ja jaksamisesi siihen riittää. Meitä jäseniä on jo satoja suomessa ja olemme myös rakentaneet yhteyksiä ulkomaisiin yhteisöihin, jotka tekevät työtä tämän vakavan ongelman vähentämiseksi.

Samassa veneessäRe: Lastani vieraannutetaan19.5.2013 18:35
Kuinka voin liittyä ILAan kun olen lähihuoltaja ja äiti - ette tunnu olevan ainakaan meikäläisten asialla?!

2.Ilan jäsenRe: Lastani vieraannutetaan10.6.2013 10:21
Hyvä lähihuoltaja ja äiti. Tulkitset nyt asian väärin jos viittaa nimeen "Isät..". Se kertoo vaan siitä että isät ovat porukassa perustajina ja enemmistönä, mutta yhtäkaikkki - lasten asialla. Ei isien eikä äitien etua ajamassa - vaan lapsen. Se kun toteutuu niin silloin pitäisi MOLEMPIEN vanhempienkin tilanteen parantua.

Toisekseen, mukana toiminnassamme on myös äitejä: tapaajavanhempina, puolisoina, isovanhempina tai sukulaisena.

2.Ilan jäsenRe: Lastani vieraannutetaan10.6.2013 10:22

PekkaRe: Lastani vieraannutetaan24.6.2013 14:47
Osta ja lue Richard Warshakin kirja Eromyrkky, ja toimi sen ohjeiden mukaan.

YheistyölläRe: Lastani vieraannutetaan28.6.2013 15:25
Ikävää kuulla näistä vieraannuttamisista.Toivoisin äidin asialla olevaa yhdistystä toki tuo isän yhdistys on myös hyvä. En tiedä miten äitien asemaa voisi parantaa ilman, että osa äideistä menettää ns lapsensa
erotilanteessa tai ainakin sellaiselta voi joskus äideistä tuntua, jos ovat useinmiten hoitaneet lastaan vuosia ilman eroja lapsestaan. Minusta äidin rooli on muuttunut ajan saatossa, joka voi olla monelle äidille kova paikka eroissa. Tätä äitien yhdistystä kaivataan. Itse en ole saanut apua siihen miten käsitellä ero tilannetta. Kaikkihan me haluamme hyvää lapselle. Pakolliset terapiat siihen miten kestää erot lapsistaan, silloin kun he ovat isällään ovat myös äidille raskaita ja miten ex-vanhempien yhteistyötä voitaisiin parantaa ilman syytöksiä. Tämä voisi antaa näkökulmaa miehen ja naisen eroihin tuntea ja toimia erojen jälkeen lapsen hyväksi. En pane pahakseni pelkästään isä ryhmää, mutta niinkuin yleensä äidit voivat olla tälläisessä yhdistyksestä usein aika passiivisia johtuen ihan sukupuoli rooleistaan. Usein nainen myötäilee miestä tai yleensä johtajina on miehiä elämän monilla alueilla ja naisen ääni jää yleensä aika pieneksi. Ihmettelen sitä ettei panosteta eroissa myös henkiseen puoleen vaan vaaditaaan ainoastaan pakon sanelemia lakeja ja rankaistuksia. Olen itse sekä lähi- ja etä äiti.

2.ILAn jäsenRe: Lastani vieraannutetaan30.6.2013 5:24
Miksi toivoisit juuri "äidin asialla olevaa yhdistystä"? Eihän ILAkaan ole isien asialla. Ja ainakaan ILA ei vaadi vain "pakon sanelemia lakeja ja tankaistuksia" vaan kaikkea - niitä lakejakin tarvitaan.

bigMRe: Lastani vieraannutetaan16.8.2013 16:38
Anteeksi nyt vaan, mutta jos yhdistyksen nimi on "Isät lasten asialla", niin ei se minua kyllä äitinä hiukkaakaan houkuttele jäsenekseen. Jos haluatte äitejä mukaan, muuttakaa nimi sopivammaksi.

ILA:n jäsen minäkinRe: Lastani vieraannutetaan16.8.2013 16:58
ILA katsoo asioita nimenomaan lapsen ja isän näkökulmasta. Jos olet joutunut jo etävanhemman asemaan, näkökulmasi tosiasiassa natsaa pitkälti en. näkökulman kanssa. Eksplisiittisen sukupuolineutraali on Hyvä erovanhemmuus ry, joka ajaa niinikään tasa-arvoista vanhemmuutta. Ehkä kokisit sen sinulle sopivammaksi yhdistykseksi?

Suojeleva äitiRe: Lastani vieraannutetaan23.6.2014 14:08
Isät lasten asialla ajaa paljolti vanhempien etuja. Kuka ajaisi lasten etua? Sitä olen pitkään miettinyt. Nykyisellään oikeudessa ei tilaa ole lapselle ja hänen kokemukselleen. Vieraannuttamisteorian kritiikkiä:

ILA:n jäsen minäkinRe: Lastani vieraannutetaan23.6.2014 14:21
Isät lasten asialla ajaa lapsen etua - ja ei-vieraannuttavan vanhemman etua. Vieraannuttaminen on lapsen rankkaa kaltoinkohtelua, jolla voi olla lapseen pitkäaikaiset pysyvät vakavat seuraukset. Dosentti Helinä Häkkänen-Nyholmin tutkimusryhmä arvioi vieraannuttamisen yhtä vakavaksi lapsen kaltoinkohteluksi kuin lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Jos suojelee lasta vieraannuttamiselta, suojelee lasta kaltoinkohtelulta ja toimii lapsen edun eteen.